Home

Nieuws 288 x bekeken

Tijdelijke vrijstelling Rizolex vloeibaar

Hillegom – Het gewasbeschermingsmiddel Rizolex vloeibaar kan dit najaar gebruikt worden in de teelt van bloembollen. Dat blijkt ui een publicatie in de Staatscourant.

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft hiervoor een vrijstelling aangevraagd bij het ministerie van ELI, omdat er voor de bestrijding van Rhizoctonia in de teelt van bloembollen op dit moment geen effectief gewasbeschermingsmiddel toegelaten is.

Rizolex Vloeibaar kan in 2011 gebruikt worden in de periode van 1 september 2011 tot en met 30 november 2011. De vrijstelling is mede mogelijk gemaakt door financiering met sectorgelden vanuit het Productschap Tuinbouw en intensieve samenwerking met de betrokken ministeries.

Naast het verzoek van de vrijstelling voor het gebruik van Rizolex vloeibaar heeft de KAVB voor het seizoen 2011-2012 ook een vrijstelling aangevraagd voor het mogen toepassen van formaldehyde en Monam Cleanstart. De beslissing over deze aanvraag is nog niet bekend.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.