Home

Nieuws 195 x bekeken

Staatsbosbeheer denkt aan windmolens

Driebergen - Staatsbosbeheer heeft voorzichtige plannen om de aanleg van nieuwe bossen te combineren met het plaatsen van windmolens.

Dat meldde een woordvoerster van de organisatie dinsdag naar aanleiding van een bericht in Trouw. Met de opbrengst van de windmolens wil Staatsbosbeheer het onderhoud en beheer van de nieuwe stukken natuur betalen. Verder hoopt de organisatie op extra inkomsten. De natuurorganisatie bekijkt op dit moment ideeën voor twee nieuwe bossen met windmolens bij Wieringen in Noord-Holland.

Net als andere natuurorganisaties krijgt Staatsbosbeheer te maken met dalende inkomsten vanwege bezuinigingen door de overheid. De bezuinigingen lopen bij Staatsbosbeheer op tot 40 miljoen in 2015, ongeveer 60 procent van het budget. Opbrengsten uit windenergie moeten dat enigszins opvangen.

De woordvoerster benadrukt dat de windmolens eventueel alleen bij nieuwe bossen worden neergezet. Staatsbosbeheer noemt de windbossen "producerend landschap''.

Of registreer je om te kunnen reageren.