Home

Nieuws 215 x bekeken

Scherper op de norm voeren met netto mineralen

Boxmeer - Rantsoenoptimalisatie door met netto mineralen te rekenen is een belangrijke manier om fosfaatreductie voor rundveehouders te realiseren.

Hendrix UTD werkt al geruime tijd met het Netto Mineralen systeem binnen Newton. Daarmee kan de fosfaatbenutting via voeding aanzienlijk worden verbeterd. Dat komt omdat Netto Mineralen uitgaat van de hoeveelheid beschikbare (netto) mineralen in het voer. De beschikbaarheid van mineralen kan namelijk aanzienlijk verschillen tussen voedermiddelen.

Netto Mineralen houdt rekening met deze verschillen. Daardoor kunnen aanbod en behoefte nauwkeuriger op elkaar worden afgestemd en kunnen dus zowel tekorten als overmaat worden voorkomen.

“Veehouders hebben voordeel van deze benadering omdat ze hiermee veel scherper op de norm kunnen voeren. En daarmee dus ook het rantsoen voor hun dieren beter kunnen optimaliseren. Een fosfaatreductie van 5-10 procent is dan mogelijk” volgens Hendrix UTD.

Of registreer je om te kunnen reageren.