Home

Nieuws 320 x bekeken 1 reactie

Schadevergoeding voor Hilckmann personeel Someren

Nijmegen – De negentien werknemers van slachterij Hilckmann in Someren krijgen een ontslagvergoeding van in totaal een kleine 110.000 euro. De medewerkers van Hilckman Someren hebben daar gisteren mee ingestemd. Dat meldt Miekie Awater van FNV Bondgenoten.

Hilckmann meldde eind vorige maand aan dat de vestiging in Someren zou worden gesloten. Volgens Awater betaalt het bedrijf nu meer dan drieënhalf keer zoveel, dan bij een eerder bod. Hoewel ze positief is over het bereikte akkoord blijft het in haar ogen een schamele vergoeding. ”Vooral als je het vergelijkt met een normaal sociaal plan”, aldus Awater. Ze was verrast door het magere aanbod waar Hilckman de onderhandelingen mee begon. ”Dat maak je niet vaak mee.”

Medewerkers hebben volgens haar het gevoel in een sterfhuisconstructie te zijn beland, terwijl zij zelf denken dat er meer toekomst in had kunnen zitten. Er wordt gewerkt aan een constructie dat de mensen niet tot de laatste dag van hun opzegtermijn blijven werken, maar zo snel mogelijk met doorbetaling van hun loon naar huis kunnen.

Hoewel FNV en Hilckmann begin deze week nog lijnrecht tegenover elkaar stonden, is er nu dan toch een akkoord. Duidelijk is dat slachterij Hilckmann er economisch gezien slecht voor staat. Wat de gevolgen zijn voor de slachterij in Nijmegen is nog onduidelijk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    wil graag minder varkens slachten

Of registreer je om te kunnen reageren.