Home

Nieuws 195 x bekeken

Rutte spreekt met Peeters over ontpoldering

Den Haag – Minister-president Mark Rutte spreekt maandag met minister-president Kris Peeters van Vlaanderen over het alternatieve plan voor ontpoldering van de Hedwigepolder.

Tijdens het gesprek staan onder andere intensievere samenwerking in de Nederlands-Vlaamse Delta op de agenda. Ook wordt gesproken over het belang van innovatie en de gezamenlijke uitdagingen in de achterlandstrategie van de Nederlandse en de Vlaamse havens.

Twee weken geleden presenteerde het Nederlandse kabinet haar alternatieve plannen voor natuurcompensatie voor verdiepingen van de Westerschelde. In het plan wordt de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen behouden, en wordt meer natuur buitendijks aangelegd. Wel worden twee kleinere polders op Walcheren ontpolderd.

Vlaanderen reageerde zeer kritisch op de plannen. Nederland komt hiermee de afspraken van het Nederlands-Vlaamse Scheldeverdrag uit 2005 niet na. Ook zou België niet tijdig geïnformeerd zijn over het alternatief.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.