Home

Nieuws 157 x bekeken

Rijn bij Lorelei weer open

Rotterdam - De blokkade van de Rijn in Duitsland vlakbij de Lorelei is opgeheven. De rivier was geblokkeerd door drie vastgelopen schepen waaronder een Nederlands vrachtschip geladen met 1900 ton grind.

Vrijdagochtend liepen er de twee eerste schepen, waaronder het Nederlandse, vast. Rond half 4 meldde EVO dat er kort daarvoor een derde schip vast is komen te zitten. Dit schip was voor anker gegaan omdat het niet verder kon, maar het anker heeft het niet gehouden.

De stremming is in de loop van vrijdag verholpen door de vastgelopen binnenschepen te lichten en af te voeren.

Het was niet de eerste keer dat het scheepvaartverkeer problemen ondervindt bij de Lorelei. Begin dit jaar kapseisde een Duitse tanker met 2.400 ton zwavelzuur in de beruchte rivierbocht, waardoor de Rijn 33 dagen gestremd is geweest.

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.