Home

Nieuws 176 x bekeken

Provincie Drenthe: geen groot windmolenpark

Gedeputeerde Staten van Drenthe willen geen groot windmolenpark in het zuidoosten van de provincie.

Het ministerie van Economische Zaken onderzoekt plannen om in de gemeente Borger-Odoorn 100 tot 130 grote windmolens te plaatsen.

Het windmolenpark De Monden moet een van de grootste op het vasteland in Nederland worden. De windmolens zijn zo'n 150 meter hoog en staan in een relatief klein gebied. Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe zien dat niet zitten, meldde de provincie woensdag. GS pleiten voor meerdere kleine windmolenparken verspreid over de provincie. Aantasting van het woongenot en landschapsvervuiling worden dan zo veel mogelijk beperkt.

De Monden zou 300 tot 450 Megawatt moeten leveren, genoeg voor de hele provincie Drenthe. GS vinden een productie van 200 tot 280 Megawatt voldoende. ,,Dat is al een behoorlijke hoeveelheid windenergie voor een inlandig gelegen provincie", aldus gedeputeerde Rein Munniksma.

Of registreer je om te kunnen reageren.