Home

Nieuws 151 x bekeken

Problemen met certificaat bij export naar Rusland

Zoetermeer - Meerdere exporteurs melden problemen met het Nederlandse Ehec-certificaat bij de Russische grens.

Volgens handelskoepel FrugiVenta is hierover overleg gestart met de landbouwraad in Moskou en de Voedsel- en Waren Autoriteit VWA. De koepel spreekt van een aanvankelijk positieve start van de uitvoer naar Rusland, maar kon vrijdag één en ander niet toelichten.

Exporteur Levarht uit Aalsmeer zegt deze week minder zendingen te versturen, maar daarbij geen problemen te ervaren. Het bedrijf laat weten de markt niet geschikt te vinden om een positie in te nemen ten opzichte van Russische afnemers. “We hoeven niet, we zetten vooral af voor onze eigen telers. De prijsvorming is zo dramatisch dat we wat zendingen voorbij laten gaan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.