Home

Nieuws 191 x bekeken

Prins Charles ergerde Blair over transgeen gewas

Londen- Prins Charles bombardeerde de Britse oud- premier Tony Blair tot diens ongenoegen met brieven over politiek gevoelige zaken.

Dat staat in fragmenten van de dagboeken van Blairs voormalige perschef Alastair Campbell, die de krant The Guardian zaterdag publiceerde.

Charles mengde zich ook in het publieke debat over onder meer de jacht op vossen en genetisch gemodificeerd voedsel. Blair, premier van 1997 tot in 2007, vond dat de kroonprins soms over de constitutionele grenzen ging door zich zo nadrukkelijk met de politiek te bemoeien.

Volgens Campbell raakte Blair op een gegeven moment dusdanig geïrriteerd door de inmengingen dat hij de prins ervan beschuldigde ,,ons te naaien". De oud-perschef laat ook doorschemeren dat Blair met koningin Elizabeth heeft gesproken over de bemoeienissen van haar zoon.

Of registreer je om te kunnen reageren.