Home

Nieuws 191 x bekeken

Politie tevreden over Zwarte Cross

Lichtenvoorde - De politie is tevreden over het verloop van het driedaagse festival Zwarte Cross in het Achterhoekse Lichtenvoorde.

Er werden 41 mensen aangehouden, tegen 38 in 2010, meldde de politie maandag. Het ging om aanhoudingen in verband met mishandelingen, baldadigheid, lokaalvredebreuk en vernieling. Met 152.000 bezoekers trok het festival een recordaantal bezoekers. Er werden met name buiten het terrein iets meer aanhoudingen verricht. Alle bezoekers die werden aangehouden krijgen voor drie jaar een terreinontzegging.

De politie hield maandag een alcoholcontrole op de wegen rond het festivalterrein. Er werden 2.600 bestuurders gecontroleerd, 39 van hen hadden nog te veel alcohol in het bloed. In drie gevallen werd het rijbewijs ingevorderd. De politie houdt ieder jaar daags na het festival een controle. In 2008 was nog bijna 4 procent onder invloed, nu lag dat op 1,5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.