Home

Nieuws 491 x bekeken

Paprikateler start in Grubbenvorst met aardwarmte

Grubbenvorst – Paprikateler Pieter Wijnen gaat zijn kassen in het kassengebied Californië in Grubbenvorst verwarmen met aardwarmte.

Hij is naar eigen zeggen de eerste teler in het kassengebied die onderzoek heeft laten doen naar de mogelijkheden van aardwarmte. ”Veel klanten kiezen producten bewuster dan een paar jaar geleden. Daarbij zijn milieubescherming, zuinig omgaan met grondstoffen en gebruik van hernieuwbare energie belangrijk.”

Samen met zijn broer Twan teelt Wijnen op 32 hectare paprika’s. Er zijn nieuwe kassen gepland die van aardwarmte voorzien moeten worden. Hierbij wordt de warmte uit het binnenste van de aarde gebruikt voor de verwarming.

Wijnen: ”We wisten in het begin helemaal niet hoe diep we moesten boren. Daar was nog geen onderzoek naar gedaan in de regio. Wij hebben onderzoek laten uitvoeren. De eerste rapporten zijn klaar en we gaan ervan uit dat we in september met de boringen kunnen beginnen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.