Home

Nieuws 221 x bekeken

Ook gas aangetroffen in boorput Koekoekspolder

IJsselmuiden – In opgepompt water in de aardwarmteput in IJsselmuiden is gas aangetroffen. Voorlopig lijkt het op kleine hoeveelheden die niet tot problemen hoeven leiden, zegt projectleider Radboud Vorage.

”We hebben de onderzoeksgegevens nog niet binnen, maar we hoeven er waarschijnlijk geen grote complexe investeringen extra voor te doen. Hij is daar tevreden over.

Gas- en oliebijvangsten in opgepompt water leidden bij teeltbedrijven Duijvestijn en Ammerlaan tot het stillegen van de aardwarmtepomp.

De aardwarmteboring in de Koekoekspolder levert de verwachte warmtecapaciteit, ondanks een hogere temperatuur van het aangetroffen water op 1.950 meter. De tuinders hielden vandaag een persconferentie om de testresultaten bekend te maken. Het water bleek 5 graden warmer dan de verwachte 67 graden. Met één bron wordt zo een thermisch vermogen van 5 megawatt gecreëerd.

In het najaar verwachten de telers de warmtebron aan te sluiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.