Home

Nieuws 225 x bekeken 1 reactie

Omroepen tekenen code Dierenbescherming

Den Haag/Hilversum - Zes omroepen hebben de code van de Dierenbescherming getekend over een goede omgang met dieren in programma's.

Het zijn de TROS, AVRO, KRO, IKON, Boeddhistische Omroep Stichting en de Joodse Omroep. Dat heeft de Dierenbescherming vandaag laten weten. Zij roept de andere omroepen op dit 'goede voorbeeld zo snel mogelijk te volgen'.

De Dierenbescherming stuurde in mei de code naar alle landelijke omroepen naar aanleiding van incidenten. Een daarvan was het slachten van een kip in het RTL5-programma Echte meisjes in de jungle. De Dierenbescherming kreeg daar tientallen boze reacties over.

Ook over de MaDiWoDoVrijdagshow van VARA-BNN, Secret Story van Net5, Total Blackout van Veronica en How to stay alive van BNN kreeg de organisatie klachten. Deze omroepen hebben de code nog niet getekend. Mijn vader is de beste, van de TROS, ging over ook de schreef, maar deze omroep heeft nu beloofd zijn leven te beteren.

De code zegt dat dieren niet mishandeld of gedood mogen worden, geen stress mag worden aangedaan en dat ze met respect behandeld moeten worden. Bovendien dienen opnamen met en van dieren in principe alleen in hun natuurlijke omgeving te gebeuren. Programmamakers moeten van tevoren goed bedenken met welk doel en in welke context ze een dier gaan gebruiken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Eindelijk worden de schoothondjes bevrijd van hun modieuse kleding en geen kleurspoelingen meer in reclame uitingen van de drogisterij ketens.

Of registreer je om te kunnen reageren.