Home

Nieuws 205 x bekeken

Ocap: levering CO2 slechts enkele dagen weg

Rotterdam – Abengoa is zeer dichtbij het leveren van CO2 aan vijfhonderd tuinders in het Westland.

Dat zegt Robert-Jan Pabon, woordvoerder van de beheerder van het netwerk, Ocap. Het is volgens Pabon eerder een kwestie van dagen dan weken vooraleer de Rotterdamse biobrandstoffenproducent levert.

De vijfhonderd tuinders krijgen nu CO2 van oliemaatschappij Shell. Deze heeft recent laten weten niet in staat te zijn aan de volledige vraag te kunnen voldoen. Pabon stelt dat Abengoa zeker in staat zal zijn het deels wegvallen van Shell op te vangen. ”Het CO2 is van dezelfde kwaliteit als het gas dat Shell levert.”

Pabon stelt dat nog enkele technische tests moeten worden uitgevoerd. ”De behoefte aan CO2 is enorm en de teleurstelling over tegenslagen was in het verleden heel groot. Wanneer exact de CO2 geleverd wordt hangt nu enkel nog van wat tests af.”

Of registreer je om te kunnen reageren.