Home

Nieuws 269 x bekeken 2 reacties

Noodweerschade loopt in miljoenen

Het noodweer van dinsdag heeft uiteindelijk geleid tot een schade van tegen de 3 miljoen euro, verspreid over een kleine 300 schademeldingen uit de land- en tuinbouw.Dat melden de agrarische verzekeraars Interpolis, Agriver en Onderlinge Fruittelers Hagelverzekeringen.

De zware buien met windstoten zorgden bij glastuinders voor overgelopen goten en uitgewaaide ruiten en de vele blikseminslagen (met 75 duizend bijna een dagrecord voor Nederland) voor inductieschade. Meldingen komen uit heel het land. Het Westland bleef goeddeels buiten schot, maar Interpolis en Agriver kregen meldingen uit het zuiden, het gebied rond Ridderkerk en Bleiswijk en uit Gelderland.

De open teelten hadden vooral te lijden van de harde wind en van hagelbuien. Met name bladgewassen hadden te lijden, zoals bij een spinazieteler in Zeewolde. Bij de OFH hebben vijftien fruitbedrijven melding gemaakt van schade. De zwaarste schadegevallen werden gemeld vanaf twee hardfruitbedrijven in België, waar veel van de groeiende appels en peren kapot zijn gehageld.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ach ja, de tuinderslobby zal wel sterker zijn dan de visserslobby.

  • no-profile-image

    lid a.r.

    gewoon goed verzekeren !!!!!!!!!!!! niets met lobby te maken .

Of registreer je om te kunnen reageren.