Home

Nieuws 332 x bekeken

Nog geen akkoord over afvloeiing Somerense medewerkers Hilckmann

Nijmegen – Het akkoord tussen Hilckmann en FNV bondgenoten over een afvloeiingsregeling voor de negentien medewerkers van Hilckmann in Someren is nog niet getekend.

Dat meldt FNV bondgenoten. Het was de bedoeling dat het akkoord gisteren getekend zou worden.
Volgens de FNV wil de Hilckmann directie de snipperdagen die op de lat staan aan het einde van het dienstverband niet uitbetalen. Dit terwijl er in eerste instantie mondelinge toezeggingen zijn gedaan dit wel te doen.

De FNV is hier zeer verbolgen over en heeft een ultimatum gesteld tot woensdag 10 uur. De vakbond wil Hilckmann houden aan de mondelinge afspraken en toezeggingen. FNV-bestuurder Miekie Awater spreekt van onprofessioneel handelen van de directie. ”Als de directie dit niet kan uitbetalen, dan klopt er iets niet. Dit soort bedragen moeten allang gebudgetteerd zijn”, aldus Awater.

Directeur Dominique Hilckmann wil niet inhoudelijk reageren op de aantijgingen van de FNV. ”Wij willen dit niet via de pers uitspelen.” Zij verwacht dat er een akkoord wordt bereikt met de FNV.

Of registreer je om te kunnen reageren.