Home

Nieuws 197 x bekeken

Nieuwe afzetgebieden Frans rundvlees

Parijs - De Franse vleesveesector oriënteert zich op alternatieve afzetgebieden door terugval van de traditionele afzet. Het gaat om gebieden rond de Middellandse Zee zoals Libanon en Turkije. Deze landen hebben een opkomende markt en zijn geïnteresseerd in levende dieren en rundvleesproducten.

De malaise in de Franse vleesveesector is aanzienlijk. Niet alleen de marktsituatie in eigen land zorgt voor problemen, ook de sterk afgenomen vraag naar broutards vanuit Italië, jarenlang de grootste afnemer van deze meststieren hakt er flink in.

In de eerste maanden van dit jaar trok de Franse export van afgemeste dieren al met 31 procent aan in vergelijking met dezelfde periode in 2010. Libanon was de grootste afnemer.

Vanuit Noordwest-Afrika is er veel belangstelling voor broutards, mede doordat de Brazilianen hier nu minder actief zijn. De huidige politieke onrust in het gebied zorgt nog voor wat stagnatie in de verkoop, maar de Franse exporteurs hebben hoge verwachtingen voor de toekomst.

Naar verluidt zijn er ook onderhandelingen gaande met Rusland en de golfstaten.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.