Home

Nieuws 191 x bekeken

NAK haalt bakzeil in zaak over ziekte door graszaad

Den Haag – De Hoge Raad heeft de keuringsdienst NAK in het ongelijk gesteld in een zaak over ziekteklachten door endotoxinen in graszaad.

De hoogste rechter in Nederland stelt dat een werkneemster van de keuringsdienst afdoende heeft hard gemaakt dat zij ziek is geworden door de blootstelling aan schimmelgif (endotoxinen) in een laboratorium in Emmeloord.

De ziekteklachten dateren al van voor de eeuwwisseling. De werkneemster werkte toen enige tijd op het laboratorium waar in de loop van 1999 werd vastgesteld dat er sprake was van te hoge gehalten aan endotoxinen.

De zaak is in de loop van de tijd behandeld door de kantonrechter in Zwolle” het gerechtshof in Arnhem en nu door de Hoge Raad in Den Haag.

Of registreer je om te kunnen reageren.