Home

Nieuws 143 x bekeken

Meer fruit in winkels VS door Michelle Obama

Washington - De Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama boekt succes met haar actie voor gezonder eten. Ze heeft grote winkelketens overtuigd meer fruit en groente aan te bieden in gebieden met weinig groentewinkels.

Walmart, Walgreens en SuperValu hebben Michelle Obama toegezegd 1500 winkels te openen of uit te breiden, meldde de krant USA Today vandaag.

Momenteel leven 23,5 miljoen Amerikanen, onder wie 6,5 miljoen kinderen, in armoedige gebieden waar weinig betaalbaar voedzaam eten te koop is. Deze gebieden worden wel 'voedselwoestijnen' genoemd: daar is vooral fastfood te koop, dat niet erg voedzaam is.

First Lady Michelle Obama heeft meerdere acties gelanceerd voor gezonder eten en meer bewegen. Ze wil zo de zwaarlijvigheid van de Amerikanen helpen bestrijden. Mensen met een beter gewicht hebben minder gezondheidsproblemen en leven gemiddeld langer.

Obama kreeg in mei 2010 al de belofte van grote voedselbedrijven om ruim een biljoen minder calorieën in hun eten te stoppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.