Home

Nieuws 148 x bekeken

Medewerkers Chemie Pack opnieuw aangehouden

Den Haag - Drie van de vier verdachte medewerkers van Chemie-Pack in Moerdijk, waar op 5 januari een grote brand woedde, zijn zondag opnieuw aangehouden.

De verdachten werden eerder deze week gearresteerd en zouden zondagmiddag vrijkomen. Uit verhoren zondag bleek echter dat vermoedelijk zodanig roekeloos is gehandeld dat sprake zou kunnen zijn van opzettelijke brandstichting.

Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) maakte dit zondag bekend. De nieuwe verdenking richt zich tegen de directeur, de productieleider en een coördinator. Zij riskeren een maximale straf van twaalf jaar, een verdubbeling van de maximale straf voor de al bestaande verdenking.

De drie waren dinsdag aangehouden op verdenking van het opzettelijk opslaan, bewerken en verwerken van grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen op plaatsen waar dit niet was toegestaan volgens de aan het bedrijf verstrekte milieuvergunning. Ook waren volgens het functioneel parket de genomen veiligheidsmaatregelen op die plaatsen niet voldoende.

Het onderzoeksteam vermoedt dat dit te maken had met kostenbesparingen. De brand kon door deze omstandigheden uitgroeien tot een inferno, die het bedrijf in as legde.

Voor de drie verdachten komt de nieuwe verdenking bovenop de verdenkingen die er al eerder waren. Een vierde verdachte, de productiechef, is zondag op vrije voeten gesteld. De nieuwe verdenking geldt niet voor hem. Wel blijft hij nog verdachte.

De aangehouden directeur, productieleider en coördinator worden zo snel mogelijk voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Advocaat Robert van 't Zelfde van Chemie-Pack liet weten geen commentaar te kunnen geven vanwege de geldende beperkingen.

Chemie-Pack zette na de enorme brand in Moerdijk begin januari de bedrijfsactiviteiten in afgeslankte vorm voort op een veel kleinere locatie in Oud-Gastel.

Of registreer je om te kunnen reageren.