Home

Nieuws 234 x bekeken

Leliemarkt loopt goed door

Aalsmeer – De leliemarkt loopt onveranderd goed door, zoals blijkt uit de cijfers van de aanvoer en opbrengst bij de bloemenveilingen.

Veiling FloraHolland meldt hierover dat in de afgelopen week sprake was minder aanbod dan een week eerder en d 5,6 miljoen stuks gemiddeld een halve cent minder opbrachten. Dat is geenszins slecht te noemen, want de aanvoer ligt maar liefst 22 procent lager dan vorig jaar en de prijzen zijn dubbel zo hoog.

Ook op de vestiging Rijnsburg van FloraHolland was het aanbod lager dan vorig jaar. Vooral de Aziaten leverden in. Dat kan worden verklaard door het gegeven dat het aanbod deels is vervangen door LA-Hybriden. De gemiddelde prijs kwam uit op € 0,38. Dat is beter dan de middenprijs van een tien cent in 2010. Ook de LA-Hybriden lagen met € 0,34 op dit niveau. Longiflorum kwam aan het einde van de week uit op een middenprijs van € 0,42.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.