Home

Nieuws 175 x bekeken

Leden wijzen eindbod sociaal plan Hilckmann Someren BV af

Doetinchem - De leden van FNV Bondgenoten hebben het sociale plan van Hilckmann Someren B.V afgewezen. Dat meldt de vakbond. De bedragen die Hilckmann beschikbaar stelt voor bemiddeling naar ander werk en scholing lagen te ver af van het voorstel van FNV bondgenoten.

Het grootste struikelpunt is de de schadevergoeding. Leden van de FNV willen een schadevergoeding volgens de kantonrechtersformule. De directie van Hilckmann Someren B.V. ging hierop in en kwam terug met een eindbod: aantal dienstjaren nieuwe kantonrechtersformule x bruto maandsalaris x correctiefactor 0,11. Dit bod is afgewezen door de medewerkers. “Voor 0,11 afgeserveerd worden, werd de medewerkers te gek”, zo meldt de FNV.

Als reactie op de vastgelopen onderhandelingen legden medewerkers maandag 4 juli het werk neer in Someren. Dinsdag is het werk hervat. De 19 medewerkers in Someren wachten op een reactie van de directie. Op basis daarvan willen de werknemers zich beraden over eventuele vervolgstappen.

Wanneer de vestiging in Someren definitief dichtgaat is onduidelijk. De termijn waarop ontslag wordt aangevraagd voor medewerkers varieert van 1 tot 4 maanden. In Someren worden verschillende snithammen geproduceerd. Of en waar de productie wordt overgenomen is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.