Home

Nieuws 179 x bekeken

Kamp weerspreekt kritiek Poolse EU-voorzitter

Den Haag - Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) weerspreekt kritiek van Polen, voorzitter van de Europese Unie, op de strenge opstelling van Nederland ten opzichte van Oost-Europese arbeidsmigranten.

Onder meer de Poolse premier Donald Tusk uitte afgelopen dagen kritiek op ons land. Maar Kamp zei maandag in een reactie dat Nederland zich aan Europese regels houdt.

"Als je hier naar toe komt om te werken, dan heb je drie maanden om een baan te vinden. Lukt dat niet, dan moet je het land weer verlaten'', stelt Kamp. Arbeidsmigranten moeten ook het land uit als ze binnen een jaar werkloos worden, niet binnen zes maanden ander werk vinden en geen eigen middelen van bestaan hebben.

Kamp kondigde dit voorjaar een strenger beleid aan om de arbeidsmigratie uit andere EU-lidstaten "in goede banen te leiden''. Zolang de veelal Poolse migranten werken en zich aan de wet houden, zijn ze volgens hem welkom. Maar hij wil voorkomen dat werkloze Oost-Europeanen een beroep doen op uitkeringen en in de daklozenopvang belanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.