Home

Nieuws 396 x bekeken

Jubilerend Zwarte Cross breekt record

Lichtenvoorde - Het muziek- en motorcrossfestival Zwarte Cross in Lichtenvoorde heeft dit weekend een recordaantal van 152.500 bezoekers getrokken. Vorig jaar waren het er 148.000.

Dat heeft een woordvoerder van het evenement laten weten. Zwarte Cross beleefde dit jaar zijn 15e editie. Om het jubileum te vieren, pakte de organisatie uit met enkele grote namen als Ilse DeLange, Blondie en Sepultura.

Producer Junkie XL gaf zaterdag een verrassingsconcert. Dat was voor hemzelf overigens ook een verrassing. Hij vierde namelijk zijn vrijgezellendag en zijn vrienden hadden buiten zijn medeweten geregeld dat hij zou optreden.

In totaal traden op ruim 20 podia bijna 150 bands op, in genre variërend van rock tot pop en van reggae tot metal. Naast de muziekoptredens en crosshows was er ook een uitgebreid theaterprogramma.

Hoewel het weer in Nederland al een tijdje niet al te best is, kwam Zwarte Cross er redelijk goed vanaf. Alleen op zaterdag regende het. De sfeer op het festival was volgens de woordvoerder goed. Er waren geen grote incidenten.

Zwarte Cross is in de loop der jaren uitgegroeid van een klein feestje voor een paar honderd man tot het grootste betaalde festival van Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.