Home

Nieuws 322 x bekeken 2 reacties

Internetplatform voor onafhankelijke inkoop mengvoer

Valkenswaard – Oud-directeur Pieter Snoeijen van Hendrix-UTD NW Europa en Maurice van den Eijnden, eigenaar van een aantal diervoederwinkels, zijn een nieuw initiatief begonnen om veehouders te helpen hun voerkosten te drukken.

Via de internetsite MijnVoer.nl kunnen veehouders voersamenstellingen bestellen, of verder optimaliseren. De site biedt een basisassortiment aan varkens- en rundveevoeders, die is samengesteld door ervaren praktijknutritionisten. De samenstellingen en gehalten aan nutriënten zijn openbaar en volledig beschikbaar. Veehouders kunnen bij de optimalisering van hun rantsoen rekening houden met de gezondheidssituatie van hun vee, de kostprijs, de gehalten aan fosfaat en andere randvoorwaarden.

MijnVoer.nl zoekt bij de deelnemende mengvoerbedrijven de aanbieder die het gewenste voer tegen de scherpste prijs kan leveren. Op die manier weten de veehouders vooraf wat ze krijgen en betalen ze niet te veel, aldus de claim van Snoeijen en Van den Eijnden.

De veehouders hebben de mogelijkheid om naar wens onafhankelijke adviseurs in te schakelen. Voer en advies zijn echter volledig losgekoppeld.

Voor de mengvoerindustrie is deelname aan MijnVoer ook aantrekkelijk, aldus Snoeijen en Van den Eijnden. Ze krijgen een nieuw distributiekanaal zonder verkoop-en voorlichtingskosten. Er ontstaan mogelijkheden voor een betere benutting van de productiecapaciteit in de fabrieken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  db

  prachtig al die bijproducten die nu te voorschijn komen.
  Raap-palmpit-zonnebloem etc.etc.Geen wonder dat er geen groei bij de dieren(varkens) in Nederland is.

 • no-profile-image

  db

  prachtig al die bijproducten die nu te voorschijn komen.
  Raap-palmpit-zonnebloem etc.etc.Geen wonder dat er geen groei bij de dieren(varkens) in Nederland is.

Of registreer je om te kunnen reageren.