Home

Nieuws 158 x bekeken

Inflatie eurozone onveranderd op 2,7 procent

Luxemburg – De inflatie in de eurozone is in juni uitgekomen op 2,7 procent op jaarbasis. Het cijfer, dat donderdag door het Europees statistisch bureau Eurostat werd bekendgemaakt, is gelijk aan de eerste raming eind juni.

In mei nam de inflatie in de eurolanden ook met 2,7 procent toe. De inflatie in alle landen van de Europese Unie bedroeg in juni 3,1 procent vergeleken met 3,2 procent in mei.

De inflatie ligt wel ruim boven de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB). Die mikt op een inflatie van bijna 2 procent. Begin juli verhoogde de ECB de rente naar 1,5 procent om de inflatie te bestrijden. In april werd de rente ook al verhoogd.

In de EU-landen kenden Zweden, Slovenië en Tsjechië de kleinste prijsstijgingen. In Roemenië, Estland en Litouwen was de inflatie het hoogst. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.