Home

Nieuws 314 x bekeken

Hof van Saksen-beleggers stellen ultimatum

Nooitgedacht - Ruim vijftig boeren die op advies van de noordelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) geld hebben gestoken in een bijna failliet vakantiepark in Drenthe, hebben de organisatie vrijdag een ultimatum gesteld.

De boeren willen het geld dat zij hebben ingelegd, ruim 4 miljoen euro, terug van de LTO.

Dat meldt hun advocaat Marcus Bijloo. Een reddingsplan van de banken kan het vakantiepark Hof van Saksen op de been houden, maar dan krijgen de boeren hooguit 15 procent van hun inleg terug. Die eisen dat LTO Noord het verschil bijpast.

Zo'n 750 boeren in de noordelijke provincies legden, op advies van de boerenorganisatie, in totaal 27 miljoen euro op tafel voor de bouw van Hof van Saksen, ontwikkeld door de Phanos Groep. LTO Noord streek daardoor volgens advocaat Bijloo 1,35 miljoen euro aan provisie op. Veel landbouwers hebben inmiddels ingestemd met de regeling van 15 procent, maar vijftig boeren willen hun hele inleg terug.

Bijloo stelt LTO Noord aansprakelijk, omdat deze nooit als tussenpersoon had mogen optreden. Als LTO Noord niet toegeeft, stappen de boeren naar de rechter, aldus de advocaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.