Home

Nieuws 205 x bekeken

Handelaren illegale diergeneesmiddelen veroordeeld

Croydon – In Engeland zijn dertien mensen veroordeeld voor het illegaal verhandelen van diergeneesmiddelen.

Het ging om ontstekingsremmers, anabole steroïden en pijnstillers voor gebruik bij paarden, koeien, varkens en huisdieren met een totale waarde van 6.8 miljoen euro.

De sleutelfiguren in deze zaak – een 73-jarige Brit en zijn 62-jarige vrouw – verkochten ongeautoriseerde medicijnen die enkel door een dierenarts mogen worden voorgeschreven rechtstreeks aan meer dan vierduizend klanten in Engeland.

Alle diergeneesmiddelen die Engeland binnenkomen en daar worden verkocht moeten worden geregistreerd en worden voorgeschreven door een dierenarts.

Het Britse koppel vermeed het officiële traject en verkocht de medicijnen tussen 2004 en 2010 direct aan klanten. De medicijnen werden geleverd via hun bedrijven ZAO Eurovet International, Euro Exports CIS Limited, Global Animal Pharmaceuticals en Animal Pharmacy.

De verdachten hebben toegegeven dat ze illegaal hebben gehandeld. De man is veroordeeld tot 28 maanden cel. Zijn vrouw moet 20 maanden gevangenis uitzitten.

Ook de 11 andere verdachten zijn veroordeeld voor het verkopen van de medicijnen en het witwassen van de opbrengst. Deze mensen kregen een taakstraf, celstraf of geldboete (of een combinatie ervan).

Of registreer je om te kunnen reageren.