Home

Nieuws 431 x bekeken

Grondprijs daalt in tweede kwartaal

Apeldoorn – De gemiddelde agrarische grondprijzen voor grasland en bouwland zijn in het tweede kwartaal van 2011 gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De gemiddeld betaalde prijs voor verhandeld bouwland daalde met 5,1 procent naar 38.729 euro per hectare. De waarde van grasland daalde met 3,6 procent naar 36.832 euro per hectare. Het verschil tussen de waarde van bouw- en grasland is hierdoor afgenomen, naar bijna 1.900 euro per hectare. Dat is het kleinste verschil tussen bouwland en grasland in drie jaar tijd.

Wanneer wordt gekeken naar de gemiddelde prijs per maand, blijkt dat de waarde van grasland in april en mei iets daalde, terwijl het gemiddelde prijsniveau in juni weer aantrok. Voor bouwland steeg de prijs in april, om vervolgens na een daling in mei weer licht te stijgen in juni. In mei was de waarde van grasland hoger dan die van bouwland. Dat komt vrijwel nooit voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.