Home

Nieuws 239 x bekeken

Gladiolenzee in keuringszaal

Lisse – De nationale gladiolententoonstelling van de Nederlandse Gladiolusgroep in Lisse trekt een groot aantal inzenders. De cultivars behoren veelal tot het nieuwe(re) sortiment.

De gladiolen worden gekeurd door de Vaste Keurings Commissie (VKC) in samenwerking met de KAVB. De uitslag van die keuring wordt in de loop van de week bekend.

In de keuringszaal zelf verzorgt Prisma Gladiolus weer een uitmuntende presentatie, waarbij door de inzender wordt aangegeven dat naar goede showkwaliteiten moest worden gezocht, omdat het weer niet mee zat. Sprekend is de witte Gladiolus nummer 05.000.229 (foto) met paarse keel.
Daarnaast showt Prisma onder meer een prachtige roze cultivar onder nummer 04.397.01. Deze belooft hoge ogen te gooien op de keuring en op de markt. Dat laatste duurt nog wel even, voordat van de nieuwelingen voldoende areaal voorhanden is om mee de markt op te gaan.

Fraai is ook de witte G. 04.444.03 die vorige week al door de keuringcommissie uitgebreid is geprezen. Bijzonder zijn de groene bloemen van G. 04.237.04. Chr. Van der Salm toon ook deze week enkele kortstelige gladiolen in het oranje/rode segment. De gladiolen zijn de gehele week bij de CNB te bezichtigen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.