Home

Nieuws 493 x bekeken

Gladiolenaanvoer stijgt door

Aalsmeer - De aanvoer van grootbloemige gladiolen op de bloemenveilingen stijgt door. Vorige week was die aanvoer op de vestigingen van bloemenveiling FloraHolland ruim 2,8 miljoen stuks. Daarbij bleven de prijzen redelijk stabiel op een weekgemiddelde van € 0,16. Een daling van 3 cent vergeleken bij een week eerder terwijl er 13 procent meer aanvoer was.

In vergelijking met vorig jaar ligt de aanvoer 6 procent hoger en is de prijsvorming ruim vijf cent beter. De kleinbloemigen scoren 3 cent per steel beter dan vorig jaar bij 25 procent minder aanbod. De bijna 900.000 stuks in dit segment betekende hetzelfde aanbod als een week eerder en de gerealiseerde € 0,11 gemiddeld een halve cent minder.

De ongeveer 800.000 dahlia’s die werden aangevoerd realiseerden op de veilingklokken een gemiddelde prijs van € 0,16. Dat was 5 cent minder dan een week eerder en dus een tegenvaller.

Van hippeastrum werden 40.000 stelen aangevoerd die gemiddeld € 0,98 opbrachten met uitschieters naar meer dan 2 euro per steel. De prijzen van dit moment voor dit product zijn ongeveer het dubbele van vorig jaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.