Home

Nieuws 209 x bekeken

'Geen overhaast besluit over failliet komkommerbedrijf'

IJsselmuiden – Voor het failliete komkommerbedrijf Ambo Valentes uit IJsselmuiden hebben zich nieuwe geïnteresseerde partijen gemeld bij curator Marcel Teunis. Teunis wil daarom meer tijd nemen voor onderhandeling over een mogelijke doorstart.

Hij sluit niet uit dat de interesse afkomstig is van partijen die hebben gewacht op de boorresultaten in het aardwarmteproject waar Ambo Valentes in betrokken was. Vandaag bleek de capaciteit van de put volgens verwachting.

Vorige week stelde de toen als laatste overgebleven serieuze partij als voorwaarde dat voor week 30 tot een transactie gekomen moest worden om een derde teelt komkommers te kunnen starten. Die voorwaarde lijkt niet ingelost te worden. ”Ik ben geen teeltexpert, maar het lijkt me dat een verkoop niet op die ene teelt hangt.” Eerder liet Teunis doorschemeren dat de biedingen te laag waren.

Tot de boedel behoren ook aandelen voor de aardwarmte BV. Deze heeft Teunis gevraagd het bedrijf toch alvast aan te sluiten op het netwerk, vooruitlopend op de verkoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.