Home

Nieuws 155 x bekeken

Frankrijk controleert fast-food restaurants

Parijs – De Franse algemene controledienst DGCCRF heeft bij een grote controle-actie van fast-food restaurants en snackbars negen bedrijven tijdelijk gesloten. Nog eens 180 vestigingen kregen een proces-verbaal of waarschuwing wegens het overtreden van de regels op het gebied van de voedselveiligheid. In een regio werd 378 kilo verdacht vlees op last van de controleurs vernietigd.

De actie volgt op enkele voedselincidenten in fast-food restaurants, waarbij in Lille één jongere om het leven is gekomen. ’’We willen hiermee de consument bij het begin van de zomervakantie gerust stellen,” aldus staatssecretaris voor consumentenzaken Lefebvre. Volgens hem wordt in veel gevallen niet de hand gehouden aan de voorgeschreven temperatuur voor het bewaren of juist bereiden van maaltijden. De bewindsman heeft de organisaties voor de fast-food sector volgende week op zijn ministerie ontboden om de resultaten te bespreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.