Home

Nieuws 260 x bekeken

FAO: grote kansen landbouw in Zuid-Soedan

Juba - Zuid-Soedan biedt grote kansen voor landbouwontwikkeling. Dat stelt wereldvoedselorganisatie FAO. Op dit moment wordt slechts 4,5 procent van het land gebruikt voor landbouw. De FAO wil 36 miljoen euro vrijmaken voor landbouwontwikkeling in ‘s werelds nieuwste land. In augustus besluiten donoren over doorgang van het plan.

Het geld wordt concreet ingezet voor het vergroten van de capaciteit bij het Zuid-Soedanese ministerie van landbouw. Het ministerie zal een meer actieve rol gaan spelen bij onder meer de opbouw van een veestapel en het bemiddelen bij conflicten over watervoorraden.

Volgens George Okech van de FAO is Zuid-Soedan “enorm rijk qua natuurlijke bronnen.” In oktober gaat een Nederlandse handelsdelegatie naar Zuid-Soedan. De delegatie staat onder leiding van Agnes van Ardenne, nu voorzitter van het Productschap Tuinbouw en in het verleden actief bij de FAO.

Of registreer je om te kunnen reageren.