Home

Nieuws 416 x bekeken 1 reactie

Eyes on Animals: extra rustplek vee moet in Turkije

Amsterdam – Een extra rustplaats in Roemenië heeft volgens Margreet Steendijk van Eyes on Animals niet het gewenste effect. Dat zegt ze in reactie op het voornemen van veetransporteur Henk-Jan Keus van Keus en Mollink transport.

”Iedere extra stopplaats is natuurlijk goed, maar we zouden liever zien dat er kort na de grensovergang bij Turkije een rustplaats komt waar de dieren worden uitgeladen en kunnen rusten. Als ze in Roemenië stoppen, hebben ze nog steeds een lange reis voordat ze bij de grens van de Turkije zijn”, aldus de woordvoerder van Eyes on Animals. Volgens Europese regelgeving mogen dieren maximaal 29 uur onderweg zijn, maar deze regels zijn in Turkije niet van kracht, waardoor veel transporteurs volgens Eyes on Animals na de grens gewoon doorrijden.

Steendijk benadrukt dat ze recent ook een transport van Keus en Mollink hebben gezien dat helemaal in orde was.  ”Het is ook zeker niet het enige bedrijf waarbij we problemen zien aan de  Turkse grens. Maar veel bedrijven, met name Duitse transporteurs, zijn beter voorbereid op lange wachttijden aan de grens. ”Ze hebben meer voer en water aan boord en zetten de ventilatoren ook aan”, verwoordt Steendijk.

Eyes on Animals zou het liefst zien dat er helemaal geen langeafstandstransporten met vee plaatsvinden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Beste Margreet een advies.Ga in Turkije aktie voeren zodat daar de zelfde regels van toepassing zijn als in Europa.Met een beetje geluk lukt het je Durf je het aan??

Of registreer je om te kunnen reageren.