Home

Nieuws 387 x bekeken

Einde tulpenseizoen leidt tot matig resultaat

Aalsmeer – Het einde van de periode dat er tulpen op de bloemenveilingen worden aangeboden nadert. Het seizoen begon goed, maar eindigde matig.

Vorige week werden er op de vestigingen van FloraHolland nog 460.000 stuks aangeboden, die voor een gemiddelde prijs van € 0,17 van de hand gingen. Weliswaar een cent minder dan vorig jaar, maar toen waren ze ook veel schaarser.

In het afgelopen seizoen werden op alle bloemenveilingen tezamen totaal 1.755 miljoen tulpen aangevoerd, die een aanvoergroei van exact 2,5 procent betekenden ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde prijs kwam uit op € 0,128, hetgeen € 0,006 lager is dan het voorgaande seizoen.

Al met al was het een seizoen dat zeer goed begon, maar waarin het slotakkoord zorgde voor een zeer matig eindresultaat. In het afgelopen decennium was het alleen in 2005 nog slechter, met als oorzaak de zomerse hitte die toen al in maart toesloeg.

Volgens ingewijden ziet het er wat de tulpen betreft voor het komende seizoen positief uit, al kunnen zich altijd onverwachte zaken voordoen. De oogst van tulpenbollen is een stuk minder dan vorig jaar, waardoor er geen overschotten worden verwacht en niets een goede prijsontwikkeling in de weg lijkt te staan.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.