Home

Nieuws 203 x bekeken

Ehec-schade in Duitse tuinbouw geschat op 75 miljoen euro

Berlijn - Het Bauernverband schat de schade van de Ehec-crisis in de Duitse tuinbouw op voorlopig 75 miljoen euro.

Een exact overzicht over de schade komt halverwege deze maand beschikbaar als de balans is opgemaakt aan de hand van het aantal ingediende claims. Volgens het Bauernverband (DBV) ziet het er niettemin naar uit dat de 210 miljoen euro door Brussel voor de EU als geheel toegezegde compensatie verre van toereikend zal blijken te zijn.

In Berlijn wordt daarom nagedacht over eventuele aanvullende vergoedingen uit de nationale kas. Daarop wordt aangedrongen door de zes noordelijke deelstaten (inclusief Noordrijn-Westfalen) en de Bonsdsdagfractie van de FDP. Tevens wordt gepleit voor compensatie voor telers van rucola, veldsla en Chinese kool. Deze telers vallen niet onder de vanuit Brussel (gedeeltelijk) schadeloos te stellen tuinbouwers.

Of registreer je om te kunnen reageren.