Home

Nieuws 211 x bekeken

Ehec 0104 nieuw en agressief type met Afrikaanse genen

Kopenhagen - De Ehec-variant Ehec 0104 die de bron is geweest van de epidemie in Duitsland in mei en juni is een nieuw bijzonder agressief bacterietype dat verwant is met eerder geïsoleerde bacteriën uit onder andere Afrika.

Ehec 0140 bevat echter nog meer zogenaamde virulentiegenen en tegen antibiotica resistente genen dan die eerder geïsoleerde types.

Dat zegt het Deense rijksseruminstituut (SSI), dat de genetische eigenschappen van Ehec 0104 in kaart heeft gebracht in samenwerking met leidende researchinstituten in de VS. De resultaten van dit werk zijn zojuist gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, aldus het SSI. Ehec 0104 veroorzaakte de afgelopen paar maanden 4.100 ziektegevallen, waarvan 908 gepaard gingen met ernstige nierfunctiestoringen. Vijftig mensen overleden aan de besmetting.

Of registreer je om te kunnen reageren.