Home

Nieuws 193 x bekeken

EP wil herkomst op etiket levensmiddel

Straatsburg – Een ruime meerderheid van het Europees Parlement (EP) is voorstander van verplichte herkomstetikettering op vlees, zuivel, fruit en groente.

Dat bleek woensdag tijdens de plenaire stemmingen in Straatsburg. Eerder had de milieucommissie van het EP zich al positief uitgelaten over dit plan. De plaats van herkomst hoeft alleen op het etiket te worden vermeld indien het gaat om een product met een enkel ingrediënt.

Het EP vindt dat etiketten op levensmiddelen simpeler en duidelijker moeten zodat consumenten bewuste keuzes kunnen maken. Labels moeten daarom beter leesbaar worden, allergie-informatie bevatten en de invriesdatum vermelden. Ook moet duidelijk worden aangegeven wanneer er gebruik is gemaakt van imitatieproducten, zoals zogenoemde nepkaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.