Home

Nieuws 192 x bekeken

'Duurzaam telen' vindt gehoor

Culemborg – De campagne ’Duurzaam telen begint bij jou’ heeft kennis, houding en gedrag van telers positief beïnvloed.

Dat concluderen de uitvoerders van de campagne in een eindrapport.

In de eindrapportage staat dat het gelukt is om de helft van de telers te bereiken, terwijl in de meeste sectoren de telers overtuigd geraakt zijn van het nut van de toepassing van beslissingsondersteunende systemen bij de bestrijding van phytophthora en driftbeperkende maatregelen. Veel van die technieken worden door veel telers toegepast.

Het kan zijn dat telers de vragen daarover niet helemaal eerlijk hebben beantwoord, maar dan nog is het percentage hoog, aldus de onderzoekers.

Het door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ondersteunde initiatief heeft samengewerkt met andere projecten, zodat de resultaten niet alleen op conto van Duurzaam Telen kan worden bijgeschreven.

Of registreer je om te kunnen reageren.