Home

Nieuws 227 x bekeken

Duitse tuinbouw wil promotiecampagne

Berlijn – De Duitse tuinbouwfederatie Zentralverband Gartenbau (ZVG) wil geld van de overheid voor de financiering van een promotiecampagne voor groente.

Het doel hiervan is om het door de Ehec-crisis geschokte vertrouwen van de consument te herstellen.

Het bedrag van 210 miljoen euro dat door Brussel voor de groentetuinbouwsector in de EU als geheel ter compensatie van de Ehec-schade beschikbaar is gesteld, noemt het ZVG een druppel op de gloeiende plaat. De situatie heeft zich de afgelopen paar weken wel ontspannen, zegt de bond.

Volgende week donderdag zitten overheidsinstanties, waaronder het landbouwministerie, met een deputatie uit het tuinbouwbedrijfsleven en ketenbeheerder QS om de tafel om de nasleep en de schadeafwikkeling van de crisis op een rij te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.