Home

Nieuws 185 x bekeken

Drie verdachten Chemie-Pack voorgeleid

Breda - Het Openbaar Ministerie (OM) vraagt vrijdagmiddag om de verlenging van het voorarrest van drie van de vier verdachte medewerkers van Chemie-Pack in Moerdijk.Justitie wil de directeur, productieleider en milieucoördinator langer vasthouden voor verhoor, kondigde een woordvoerster vrijdag aan. Voor de productiechef acht het OM het vooralsnog nodig dat hij hooguit enkele dagen blijft vastzitten.

De mannen worden ervan verdacht dat ze willens en wetens de milieuvergunning hebben overtreden door grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen te bewerken en verwerken op plekken waar dat niet is toegestaan. De veiligheidsmaatregelen bij Chemie-Pack waren bovendien onvoldoende, zegt justitie. Door deze gevaarlijke situatie groeide de brand bij Chemie-Pack op 5 januari uit tot een inferno.

Voor deze zaken kunnen ze een celstraf van maximaal zes jaar krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.