Home

Nieuws 243 x bekeken

Deense Tönnies-dochter Brørup in de rode cijfers

Brørup – De Deense Tönnies-dochter Brørup Slagteri draaide vorig jaar meer omzet, maar maakte daarmee wel een verlies.

Hoofdoorzaak is dat het bedrijf niet in dezelfde mate als de concurrenten Danish Crown en Tican actief is op de lucratieve markten van Japan en Groot-Brittannië. Om de notering van de concurrenten te volgen heeft Slagteri Brørup in feite een te hoge vleesprijs uitbetaald aan de leveranciers.

De omzet van het vleesbedrijf steeg met 26,4 miljoen euro naar 146 miljoen euro. Het resultaat daalde van een bescheiden plus 13.500 euro naar min 5,4 miljoen euro. De ambities om de capaciteit uit te breiden worden niettemin gehandhaafd.

Vorig jaar werd het aantal aan de haak gebrachte varkens na de uitbreiding van 2009 opgekrikt naar 1 miljoen en als de volgende uitbreidingsfase wordt aangepakt belandt het aantal op 1,5 miljoen. Het conflict met het productiepersoneel over de in verband daarmee beoogde herindeling van de werkweek dat enkele weken geleden uitbrak, is echter nog niet opgelost, zij het dat er op het ogenblik niet wordt gestaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.