Home

Nieuws 160 x bekeken

Cumela inventariseert ervaringen met hulp bij natuurbranden

Nijkerk – Cumela Nederland roept loonbedrijven op zich te melden als zij in de afgelopen jaren hebben geholpen met de bestrijding van natuurbranden.Dit jaar waren er in Nederland al minstens drie grote natuurbranden. In een aantal gevallen is assistentie verleend bij de brandbestrijding door Cumela-bedrijven, aldus de brancheorganisatie voor loonwerkers en distributeurs in haar nieuwsbrief.

Cumela heeft daarom contact opgenomen met de landelijk kwartiermaker Natuurbranden. Deze organisatie brengt publieke en private partners op het terrein van natuurbrand bij elkaar met als doel samenwerking te bevorderen en oplossingen te vinden voor gezamenlijk gesignaleerde problemen.

Cumela vindt dat haar leden bij uitstek geschikt zijn om te ondersteunen bij natuurbranden, omdat zij beschikken over materieel dat goed in natuurterreinen uit de voeten kan. De bedrijven beschikken over voertuigen om grootschalig watertransport snel en flexibel in te zetten.

Volgens Cumela is de landelijk kwartiermaker Natuurbranden zeer geïnteresseerd in de ervaringen van loonbedrijven die betrokken waren bij het bestrijden van natuurbranden. Cumela wil graag in contact komen met die bedrijven en weten wat de ervaringen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.