Home

Nieuws 272 x bekeken

Commissie Reclamecode: vlees.nl is reclame

Amsterdam - Het College van Beroep van de Stichting Reclame Code heeft ook in hoger beroep geoordeeld dat de website vlees.nl reclame bevat en niet voldoet aan de reclamecode. De informatie zou niet volledig en misleidend zijn.De zaak was in eerste aanleg aangespannen door Varkens in Nood. Deze organisatie kwam in 2010 met een rapport met klachten over de website, waarin vermeende onjuistheden van vlees.nl werden benoemd. De reclamecodecommissie gaf Varkens in Nood gelijk. De stichting Vlees.nl ging echter in hoger beroep na de uitspraak, omdat zij vindt dat de Reclame Code Commissie niet bevoegd is om uitspraken te doen over de inhoud van de site.

Het college oordeelde de klacht tegen het Productschap Vee, Vlees en Eieren niet ontvankelijk. De site vlees.nl is een uiting van de Stichting Vlees.nl en niet van het PVE. Ook het feit dat het PVE subsidie verstrekt aan de stichting wil niet zeggen dat ze mede verantwoordelijk is voor de inhoud van de site.

De stichtingen Dier & Recht en Varkens in Nood eisen na de uitspraak dat de site www.vlees.nl zo snel mogelijk moet worden verwijderd. “Wanneer dit niet snel gebeurt zullen we naar de rechter stappen”, aldus de organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.