Home

Nieuws 468 x bekeken

Ciolos waarschuwt Roemenië

Boekarest – Roemenië is één van de lidstaten die kan profiteren van de herverdeling van het budget voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het land moet dan wel bewijzen dat het deze middelen nodig heeft én goed kan besteden.

Dat zei de Roemeense eurocommissaris Dacian Ciolos (landbouw) woensdag tijdens een bijeenkomst van in Boekarest van Zuidoost-Europese landbouwministers. Vorige week maakte de Europese Commissie zijn begrotingsplannen voor de komende zeven jaar bekend.

Roemenië heeft nog steeds te kampen met corruptie bij overheden, maar volgens Ciolos is er geen aanleiding om te korten op de fondsen voor landbouw en plattelandsontwikkeling. Maar, zo waarschuwde hij, dit hangt heel erg af van ’hoe zaken verlopen’.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.