Home

Nieuws 176 x bekeken

Brits superschap 'werpt vruchten af'

Stoneleigh – Het Britse superschap, Agriculture and Horticulture Development Board AHDB, werpt steeds meer vruchten af. Door het samenbrengen van de afzonderlijke schappen zijn forse besparingen bereikt. Zo was in het vorige boekjaar nog 19 cent van elke binnenkomende euro nodig voor operationele kosten maar daalde dat in het net afgelopen boekjaar naar 15 cent.

Dat schrijft de AHDB in het jaarverslag over het financiële jaar 2010/11 dat tot eind maart liep. Het schap behaalde een operationeel overschot van 1,76 miljoen euro, bijna zes keer zo veel als een jaar eerder. Onder de streep werd uiteindelijk een verlies geleden van 91.500 euro vergeleken met een verlies van ruim 2,8 miljoen in 2009/10. ’’We zijn op weg om dit lopende boekjaar winst te realiseren,” aldus directeur Tom Taylor.

Hij wijst er daarbij op dat de AHDB sinds de oprichting in 2008 bijna negen miljoen euro aan subsidies van de nationale overheid is kwijt geraakt. ’’Maar dat is meer dan gecompenseerd door efficiëntieverbetering door de verschillende organisaties bij elkaar te brengen.” Het superschap levert huisvesting, administratieve, ondersteunende en een reeks andere diensten aan de zes afzonderlijke sectorteams, BPEX (varkens), DairyCo (zuivel), EBLEX (runderen en schapen), HGCA (graan), HDC (tuinbouw) en Potato Council (aardappelen).

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.