Home

Nieuws 221 x bekeken 1 reactie

Breda onderzoekt mogelijkheden biomassacentrale

Breda – ELES (Essent Local Energy Solutions) en de Gemeente Breda gaan de mogelijkheden onderzoeken voor een biomassacentrale in Breda.

Wethouder Wilbert Willems: ”Breda is al enige tijd bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om tot een biomassacentrale te komen die duizenden woningen in Breda van warmte kan voorzien. Door de afspraken die we nu met ELES maken, halen we de nodige kennis en kunde daarvoor binnen.”

De gemeente wil nu meer duidelijkheid krijgen of door samenwerking met ELES het realiseren van een biomassacentrale groter dan 4 megawatt mogelijk is. De overeenkomst is nodig om bedrijfsgegevens te kunnen uitwisselen en gezamenlijk aan een bedrijfsplan te kunnen werken.

Als ELES en de gemeente tot overeenstemming komen, worden de resultaten van het overleg voorgelegd aan de Bredase gemeenteraad.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Het onttreken van biomassa aan de kringloop, om als brandstof te dienen zal uit energie oogpunt positief werken. We moeten echter niet denken, dat hiermee de kringloop geholpen is. Als we alle bioafval van de land en bosbouw maar verbranden, is het voedsel voor de micro organismen uit de kringloop verdwenen en dit zou wel eens zeer ernstige gevolgen kunnen hebben voor de bodem vruchbaarheid en de weerstand van de gewassen, die op deze bodem groeien en de dieren en mensen die dit plantaardige voedsel nuttigen. Waarom niet eerst eens een gedegen onderzoek naar de gevolgen van ons ingrijpen in de kringloop door alles maar te oogsten en te gelde te maken, zonder dat we ween wat de directe gevolgen zijn voor het toekomstige leven. Moet hier weer even snel een politiek resultaat worden behaad?

Of registreer je om te kunnen reageren.