Home

Nieuws 318 x bekeken

Brazilië hoopt op hervatting export naar Rusland

Brasilia – Het Braziliaanse ministerie van landbouw verwacht dat de Russische import van Braziliaans varkensvlees binnen een week of twee weer op gang kan komen.

De Russische import van varkensvlees ligt sinds begin juni stil omdat de Russen grote tekortkomingen constateerden in de Braziliaanse kwaliteitsbewaking en de hygiënische stadaarden. Het gaat om 89 bedrijven in de staten Mato Grosso, Parana en Rio Grande Do Sul, waarvan de Russen de producten niet meer willen ontvangen.

De Russische Veterinaire dienst Rosselkhoznadzor heeft bekend gemaakt dat het bezig is met een nieuwe lijst van toegelaten bedrijven. Uiteindelijk moet dit lijden tot een weer op gang komen van de exporten.

Het resultaat is afkomstig van wekenlang overleg tussen de Russische en Braziliaanse autoriteiten. De Brazilianen hebben toezeggingen gedaan dat ze de kwaliteitsstandaarden zullen verbeteren. Ook zijn er veranderingen en reorganisaties doorgevoerd bij de laboratoriumonderzoeken om aan de Russische eisen tegemoet te komen. Brazilië investeert zo’n 32 miljoen Amerikaanse dollars (22,7 miljoen euro) in verbeteringen van de kwaliteitscontroles en laboratoriumonderzoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.