Home

Nieuws 167 x bekeken

Bleker overweegt meer actie in natuurgebied

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wil met Staatsbosbeheer gaan bespreken of er meer activiteiten kunnen gaan plaatsvinden in de natuur.

Dat zei hij na afloop van een gesprek met jongeren over natuur en landbouw. ”Met alleen een hut waar je uren kunt wachten tot een edelhert voorbij komt, trek je deze jongeren niet de natuur in. De jeugd wil alleen de natuur in als er ook iets te doen is. De jeugd wil de natuur beleven”, concludeert Bleker. De jongeren blijken vooral interesse te hebben in spannende activiteiten in de natuur zoals een survivaltocht, mountainbiken of met een quad rijden. Hoe dit gecombineerd kan worden met de rust in de natuur, moet volgens Bleker besproken worden met Staatsbosbeheer. ”Ik zou het fantastisch vinden als we in de Oostvaardersplassen een spannende activiteit kunnen ontwikkelen waar de jeugd de natuur kan beleven”, zegt Bleker.

De jongeren die deelnamen aan het gesprek, variërend van stedelingen die vrijwel nooit in de natuur komen tot toekomstig agrarisch ondernemers, blijken een heel breed begrip van natuur te hebben. Vooral rust en frisse lucht spelen daarbij een belangrijke rol. De Haagse stadstuin van 1.500 m2 waar het gesprek werd gevoerd, werd door sommigen ook als natuur bestempeld, anderen vinden natuurgebieden en het agrarische landschap pas echt natuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.